Omvattende integrale yogalerarenopleiding - voor wie

 

De hier aangeboden yoga opleiding is een zeer integrale, omvattende en hedendaagse yoga opleiding.

  1. Voor wie zoekt naar een ruime, concrete en gefundeerde vakkennis. Je ontwikkelt vakkennis omtrent de verschillende dimensies van de yoga-oefeningen en het leven: nl. fysiek vlak, energetisch vlak, ziels- of bewustzijnsvlak en geestelijk vlak. En je leert ook de boeiende samenhangen tussen de verschillende dimensies levendig kennen.
  2. Voor wie zoekt naar een esthetisch kuntzinnige oefenwijze waarbij het eigen scheppende bewustzijnsactiviteit in het eigen denken, voelen en de wil centraal staat. Het sterken, verrijken en verruimen van het denken, voelen en de wil is een belangrijk fundament van de gehele opleiding. Hierdoor wordt het eigen ik gesterkt of het eigen scheppend vormgevend vermogen in het leven gesterkt. Je leert de yoga-oefeningen zeer gedegen uitvoeren en onderrichten. Je leert het idee en de gewaarwordingsdimensie van de oefeningen tot uitdrukking brengen in de houdingen.
  3. Voor wie zoekt naar een de diepere zin en betekenis van de yoga-oefeningen, en in hun onderricht diverse leerstappen en ontwikkelingsmogelijkheden willen aanreiken die zich in het sociale leven laten integreren. Je ontwikkelt een bewustzijn omtrent de verschillende samenhangen en de leer- en ontwikkelingsmogelijkheden van de de afzonderlijke yoga-houdingen. Je leert van daaruit dan ook creatieve leerprocessen aan te reiken in je lessen. Je leert het eigen bewustzijn vormgeven en dit ook zo te doceren. Je leert de oefeningen kennen als een leerschool voor het sociale leven.
  4. Voor wie de chakra's in hun integrale samenhang willen leren kennen en ontwikkelen. De 7 chakra's worden om een omvattende manier benaderd. Je leert de ontwikkelingsmogelijkheden kennen, alsook hun samenhang tot het opbouwen van de gezondheid en hun betekenis in het sociale leven.