Info omtrent de yogadocent

 

 


Rudy Vancoillie

Rudy Vancoillie, professioneel yogaleraar sedert 1991

  • Ik volgde een integrale en zeer omvattende yogalerarenopleiding in 1991 aan de Yogaschool van Heinz Grill in Zuid-Duitsland (Soyen). Na enkele maanden als medewerker te hebben gewerkt aan de school van Heinz Grill en daar ook veel ervaring te hebben opgedaan richtte ik in het voorjaar van 1992 Yogaschool Trikon op in België.
  • Gezien de voortdurende verruiming van de mogelijkheden en de eigen vakkundige kennis van de samenhangen en de oefeningen iets is die mij nauw aan het hart ligt volgde ik talrijke bijscholingen en deed veel studie. Ik verdiep mij nog voortdurend verder in de materie met als doel de vakkunde te verruimen en de gedachten zelf eigen te maken. Ik bestudeerde tevens de antroposofie van Rudolf Steiner.
  • Naast een groot aanbod wekelijkse yogalessen op diverse plaatsen in West-Vlaanderen bied ik ook diverse yogaworkshops, yoga-themadagen, yogascholingen en yogalerarenopleidingen aan in mijn eigen yoga-accomodatie te Beernem.
  • Het idee en de gedachten van de nieuwe yogawil of het nieuwe yogagewaarworden van Heinz Grill vormen de basis van mijn gehele onderricht. De nieuwe yogawil mag je echter niet begrijpen als nieuwe yogatechniek of -methode. Het is veeleer een zielsgeestelijke ontwikkelingsweg waarbij het omzetten van diepere gedachten in de oefeningen en het sociale leven centraal staat. De praktijk bestaat uit een directe scholing van het denken, het voelen en de wil. De lichamelijke oefeningen zijn het praktisch werkgebied.
  • De ideeën van de yoga heb ik ook omgezet in de architectuur of in de kunstzinnige vormgeving van de ruimtes van de Yogaschool te Beernem. Ze bieden een inspiratievorm voor een nieuwe bouwcultuur.
  • Ik richtte tevens uitgeverij en online boekhandel Aurum op. Ik werkte samen met enkele collega's aan de vertalingen van diverse boeken van Heinz Grill en gaf deze dan uit.
     

Yogaschool Trikon Bloemendalestraat 111 - 8730 Beernem Telefoon: +32(0)499/38 69 03 | Websitemap