Over Trikon

Ontstaan en visie

Trikon biedt praktische alsook inhoudelijk gefundeerde yoga lessen aan in Gent, Beernem, Brugge, Oostende, Veurne en Torhout. Er worden ook yogasessies op aanvraag voor bedrijven of verenigingen aangeboden. De school heeft een eigen zeer aangename en esthetisch vormgegeven yogaruimte te Beernem waar diverse yogalessen, yogaworkshops, yogascholingen en yoga leraar opleidingen doorgaan. Verder zijn er tal van yogadocenten in Vlaanderen die aan de Trikon Yogaschool hun yoga opleiding gevolgd hebben.

Bij Trikon kan je terecht voor yogalessen waarbij de diverse creatieve leer- en ontwikkelingsmogelijkheden van het individu centraal staan. Je wordt op alle vlakken heel goed begeleid. De oefeningen worden goed uitgelegd, gecorrigeerd en veelvuldig gedemonstreerd zodat je een goede voorstelling krijgt omtrent de uitvoering. De klemtoon ligt op het creatief leerproces en de ontwikkeling van je mogelijkheden op zowel lichamelijk en geestelijk vlak en niet zozeer op het louter achtereenvolgens enkel technisch uitvoeren van yogahoudingen.

De yogalessen zijn inhoudelijk goed onderbouwd zodat je de samenhangen zelf leert kennen en begrijpen. Je leert goede voorstellingen ontwikkelen voor de afzonderlijke yogahoudingen zodat je ze van daaruit bewuster kan leren vormgeven. Je leert de yogahoudingen esthetisch en ritmisch vormgeven en een heel licht, lichtvol en opbouwend bewegingsleven ontwikkelen.Je leert hoe je het lichaam dynamisch kan inzetten en tegelijk vrij en ontspannen kan blijven in je bewustzijn en je geest en de adem hierdoor heel vrij kan toelaten.

Deze yoga-praktijk waarbij de creatieve leerprocessen en het bewust ritmisch leren vormgeven van de yogahoudingen centraal staat werkt algemeen zeer heilzaam, rustgevend, stabiliserend en opbouwend op het lichaam, de levenskrachten en het bewustzijn. Het denken, het voelen en de wil worden gesterkt en in hun mogelijkheden verruimd.

De oefenwijze leidt tot nieuwe inzichten, nieuwe gewaarwordingen en ook tot nieuwe mogelijkheden voor het sociale leven. Je ontwikkelt naast ontspanning en meer innerlijke rust meer wijdte in het bewustzijn en een heel concreet, helder, geordend en opbouwend relatievermogen naar buiten toe.

Yogaschool Trikon werd opgericht in 1992. De lessen worden gegeven voor Rudy Vancoillie – professioneel yogadocent sedert 1991.