Yoga- en leerschool Trikon

YOGADOCENT

Rudy Vancoillie

Professioneel yogaleraar sedert 1991

Ik volgde een integrale en zeer omvattende yogalerarenopleiding volgens het idee van ‘de nieuwe yogawil’ in 1991 aan de Yogaschool van Heinz Grill in Zuid-Duitsland (Soyen). Na 6 maanden als medewerker te hebben gewerkt aan de school van Heinz Grill en daar ook veel kennis en ervaring te hebben opgedaan richtte ik in het voorjaar van 1992 Yogaschool Trikon op in België.

De voortdurende verruiming van de eigen mogelijkheden, de vakkundigheid en de eigen authentieke levendige kennis van de samenhangen zijn zaken die mij nauw aan het hart liggen. Dit beweegt mij dan ook tot dagelijkse studie, oefenpraktijk en het volgen van bijscholingen. De studie beperkt zich niet alleen tot yoga. Ik studeer tevens o.a. de antroposofie van Rudolf Steiner.

Naast een groot aanbod wekelijkse yogalessen op diverse plaatsen in West-Vlaanderen bied ik ook diverse yogaworkshops, yoga-themadagen, yogascholingen en yogalerarenopleidingen aan in mijn eigen yoga-accomodatie te Beernem. Ik creëerde een zeer esthetische yogaruimte hiertoe in Beernem.

Het idee en de gedachten van de nieuwe yogawil of het nieuwe yogagewaarworden van Heinz Grill vormen de basis van mijn gehele onderricht. De nieuwe yogawil mag je echter niet begrijpen als nieuwe yogatechniek of -methode. Het is veeleer een zielsgeestelijke universele ontwikkelingsweg waarbij het omzetten van diepere gedachten en het esthetisch tot uitdrukking brengen van integrale gewaarwordingen in de oefeningen en het sociale leven centraal staat. De praktijk bestaat uit een directe scholing van het denken, het voelen en de wil. De lichamelijke oefeningen zijn het praktisch werkgebied voor de bewustzijnsactiviteit.

De ideeën van de yoga heb ik ook omgezet in de architectuur of in de kunstzinnige vormgeving van de ruimtes van de Yogaschool te Beernem. Ze bieden een inspiratievorm voor een nieuwe bouwcultuur.

Ik richtte tevens uitgeverij en online boekhandel Aurum op. Ik werkte samen met enkele collega’s aan de vertalingen van diverse boeken van Heinz Grill en gaf deze dan uit.